Programari

Nota: Si no funciona un enllaç envieu un missatge mitjançant aquest formulari: click aquí.

 

Antivirus


ClamWin

web: http://es.clamwin.com

Baixada (48.1 MB)

ClamWin es un antivirus lliure per a Windows. Te una interface gràfica d’usuari al motor Clam AntiVirus.

La ultima versión del antivirus libre Clamwin es 0.97.6

 

Navegadors: Firefox i Chrome


 

Firefox

Baixada (14.9 MB)

El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat d’instal·lació i d’utilització. És una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d’Internet.

El Firefox incorpora un gran nombre de funcions que en faciliten la utilització: plenament funcional només amb el teclat, barra d’eines personalitzable, administrador de marcadors, integració de cercadors d’Internet, blocatge de les finestres emergents no sol·licitades, navegació ràpida en pestanyes separades per a cada web que es visita, administrador de contrasenyes, baixada automàtica i simple de fitxers, etc.

 

Chrome

Baixada (0.53 MB)

El Google Chrome és el navegador de codi obert de Google, disponible en més de 40 idiomes, incloent-hi el català. Està concebut no únicament com un navegador, sinó també com a plataforma per a pàgines i aplicacions web, tenint en compte les característiques del web actual.

Està construït a partir de components d’altres programes de codi lliure, com ara WebKit (motor de dibuix comú amb el Safari, i derivat del KHTML del Konqueror) i Mozilla.

Té la intenció d’aportar més estabilitat, major velocitat i seguretat que els altres navegadors, tot mantenint una interfície simple i eficient.

Si no tinguéssiu la interfície del navegador en català, podeu canviar-la des del mateix navegador anant a:

Personalitza i controla (icona de clau anglesa a la barra d’eines) > Opcions > Intermedi > Canvia la configuració de tipus de lletra i idioma > Idiomes > L’idioma de Google Chrome (seleccioneu català de la llista de llengües disponibles al menú desplegable)

 

 

Libre Office


 

Baixada (204 MB)

El LibreOffice és un paquet ofimàtic lliure derivat de l’OpenOffice.org i mantingut per part de l’antiga comunitat. Aquesta versió inclou tant la versió en l’estàndard general de la llengua catalana com en la variant valenciana, que podeu triar durant el procés d’instal·lació (català o català (valencià)).

Conté un processador de textos (Writer) compatible amb Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb Microsoft Power Point, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math).

Per al Linux i per al Mac, cal instal·lar primer la versió en anglès i a continuació el respectiu paquet català (general o valencià).

Ara per ara l’instal·lador no inclou l’ajuda, que s’ha d’instal·lar a banda. A Informació addicional teniu els enllaços als paquets d’ajuda en català i català (valencià).

Nota: Si teniu instal·lat l’OpenOffice.org, es recomana desinstal·lar-lo abans d’instal·lar el LibreOffice.

 

 

Scribus


 

Baixada (19.45 MB)

L’Scribus és un programa de codi obert per a l’autoedició disponible per a Windows, Mac i Linux. Té per objectiu la producció, amb qualitat professional, de PDF i Postscript. Disposa d’unes capacitats de disseny de pàgina similars a programes com el Quark Xpress, l’inDesign o el PageMaker.

L’Scribus es pot utilitzar per a moltes tasques: disseny de pàgines de diaris, revistes, pòsters, documentació tècnica i altres. Entre les seves característiques, destaquen:

Utilitza un format XML obert i plenament documentat. Fins i tot documents malmesos es poden recuperar amb un editor de text
Emplaçament i rotacions precises de text i imatges a una pàgina
Especificació manual de tipografies
Configuració de separació de síl·labes
Permet la separació de colors (RGB, CMYK)
Importació/exportació d’EPS
Creació de PDF amb qualitat comercial, incloent transparència, xifratge, PDF/X3, camps de formulari interactius i d’altres
Importació dels principals formats gràfics, incloent-hi SVG
Importació de text en format OpenDocument (OpenOffice.org, Abiword, KOffice i d’altres), RTF, DOC i HTML
Permet la impressió d’alta qualitat
Formats gràfics: EPS, TIFF, JPEG, PNG, XPM i qualsevol mapa de bits admès per QT3

 

 

VLC


 

Baixada (20.99 MB)

El VLC media player és un reproductor multimèdia lliure (llicència GPL) i multiplataforma. L’avantatge que té respecte d’altres reproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs d’àudio i vídeo sense necessitat que l’usuari els hagi d’instal·lar un per un. A més de reproduir fitxers localment, també els reprodueix en temps real a través de la xarxa seguint diversos protocols, i permet transcodificar a altres formats. Té molta popularitat, a més, perquè permet reproduir fitxers multimèdia que no han estat descarregats completament a les xarxes P2P.

Formats de lectura

Entrada: UDP/RTP unicast o multicast, HTTP, FTP, MMS, DVD, VCD, SVCD, CD Audio, DVB (només a les versions de desenvolupament de Linux i Windows), adquisició de vídeo (via V4l i DirectShow), canals RSS/Atom, i des de fitxers emmagatzemats al nostre ordinador.
Formats contenidors: 3GP, ASF, AVI, FLV, MKV, QuickTime, MP4, Ogg, OGM, WAV, MPEG-2 (ES, PS, TS, PVA, MP3), AIFF, Raw audio, Raw DV, MXF, VOB.
Formats de vídeo: Cinepak, DV, H.263, H.264/MPEG-4 AVC, HuffYUV, Indeo 3, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, Sorenson, Theora, VC-1, VP5, VP6, WMV.
Subtítols: DVD, SVCD, DVB, OGM, SubStation Alpha (parcialment), SubRip, Advanced SubStation Alpha (parcialment), fitxers MPEG-4 amb temps, fitxer de text, Vobsub, MPL2, Teletext.
Formats d’àudio: AAC, AC3, ALAC, AMR, DTS, DV Audio, XM, FLAC, MACE, MP3, PLS (format de fitxer), QDM2/QDMC, RealAudio, Speex, Screamtracker 3/S3M, TTA, Vorbis, WavPack, WMA.
Formats de sortida per a la reproducció en temps real/codificació

Depenent del sistema operatiu, tenim:

Formats contenidor: ASF, AVI, FLV, MP4, Ogg, Wav, MPEG-2 (ES, PS, TS, PVA, MP3), MPJPEG, FLAC, MOV.
Formats de vídeo: H.263, H.264/MPEG-4 AVC, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, VP5, VP6, Theora, DV.
Formats d’àudio: AAC, AC3, DV Audio, FLAC, MP3,[22] Speex, Vorbis.
Protocols de reproducció en temps real: UDP, HTTP, RTP, RTSP, MMS, File.
Nota: El programa es mostra en l’idioma de la configuració del nostre sistema. Si no es mostra en català, aneu a Settings>Preferences>Interface i a Languages trieu el català. Hi ha parts que no estan traduïdes.

 

 

Audacity


Baixada (19.82 MB)

L’Audacity és un editor i enregistrador d’àudio fàcil d’utilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius.

Amb l’Audacity podeu fer el següent:

Enregistrar àudio en directe.
Convertir cintes i gravar-les en format digital o CD.
Editar fitxers d’àudio en format Ogg Vorbis, MP3, WAW o AIFF.
Tallar, copiar, dividir o barrejar sons.
Canviar la velocitat de l’enregistrament.
I moltes coses més (opcions d’enregistrament, exportació, importació, edició, efectes, qualitat de l’àudio, connectors i anàlisi).
El procés d’instal·lació és en anglès. Al final de tot, podreu triar el català. A Linux, la manera més fàcil d’instal·lar-lo és mitjançant els repositoris.

 

 

Skype


 

Baixada (19.25 MB)

EL’Skype és un programa gratuït i senzill que permet fer trucades de veu i videoconferències gratuïtes a qualsevol usuari de Skype amb una qualitat excel·lent, i trucades de pagament a un preu competitiu a telèfons fixos i mòbils. Dels creadors de la tecnologia de Kazaa, Skype usa tecnologia d’igual a igual (P2P) per connectar-vos amb altres usuaris. L’Skype requereix un micròfon, uns auriculars i una connexió a Internet per funcionar.

 

 

Gimp


Baixada (69,62 MB)

El GIMP és un programa lliure extremadament potent i versàtil, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d’imatges. Es pot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retoc fotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d’imatges de producció, com a convertidor de formats gràfics, etc. Disponible per a Linux, Windows i Mac.

Entre d’altres, hi trobem aquestes funcionalitats:

  • Joc complet d’eines de dibuix, incloent-hi Pinzell, Llapis, Aerògraf, Clonador, etc.
  • Eines de selecció simples, per forma o per color, i eines de selecció avançada del primer pla.
  • Disseny per capes i per canals.
  • Imatges animades.
  • Fractals.
  • Imatges vectorials SVG.
  • Eines per a crear imatges per a pàgines web.
  • Joc complet de filtres i efectes.
  • Compatible amb la majoria de formats d’imatge propietaris i lliures. Fins i tot SVG, PDF i PS.
  • Permet incorporar diversos connectors, filtres i extensions. Per exemple, per al tractament d’imatges RAW.

Nota: la instal·lació en plataformes Windows és en anglès.

Important: Des de la versió GIMP 2.4.0, la selecció de l’idioma en plataformes Windows s’integra amb la del sistema operatiu. Per a tenir el GIMP en català, cal anar al Tauler de control – Opcions regionals i de llengua, i seleccionar el català a les pestanyes Opcions regionals iAvançats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *