Impressores 3D

Posted onLeave a commentCategoriesBlog, Destacats, Noticies

 

La Fundació Ciutat de Viladecans compta amb 3 impressores 3D distribuïdes en els diferents centres de la Xarxa Pública Local d’Accés a Internet. Concretament en els següents centres:

 

 

 

 

Ateneu d’Entitats Pablo Picasso: en aquest centre comptem amb la BCN 3D +

 

La BCBCN3D+-3N3D + ha crescut en capacitat respecte la seva antecessora, podent fabricar peces de fins a 25x21x20 cm. A més la BCN3D + es caracteritza per ser una impressora 3D flexible que pot imprimir, gràcies al seu nou extrusor 100% metàl·lic, amb diferents materials plàstics, (PLA, ABS, Nylon), i amb materials pastosos. Una de les aplicacions més atractives dels materials pastosos és la impressió 3D de xocolata.

A més, la BCN3D + presenta una pantalla LCD més gran i amb més resolució, permetent un major control dels paràmetres d’impressió. Aquesta pantalla disposa d’una ranura SD, que converteix la BCN3D + en un centre de producció autònom.
Característiques mecàniques millorades, com a guies lineals en l’eix I, l’anivellament per tres punts, tensors en totes les corretges o construcció en alumini anoditzat, fan de la BCN3D + una de les impressores 3D amb millor relació preu-qualitat del mercat.
La BCN3D + està desenvolupada dins el projecte mundial RepRap. Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar la impressió 3D d’una manera oberta. En aquest sentit, el disseny de la BCN3D + serà publicat en breu perquè altres entitats es puguin beneficiar, de la mateixa manera que l’equip de RepRapBCN ha pogut utilitzar les diferents fonts d’informació que hi ha dins el projecte.
D’altra banda, la BCN3D + es ven en format kit, de manera que els usuaris la munten a casa, d’una forma molt similar a la que ja estem acostumats a fer amb els mobles o altres articles de la llar.

 

 

Casal de Barri de la Montserratina: en aquest casal comptem amb la Witbox de BQ

 

marcha-technology-witbox-helios-2x-03Velocitat d’impressió: 200 mm/s

Condicions de treball: Temperatures entre 15ºC i 25ºC

Resolució: fins a 20 micres

Dimensions: (x)508,06 x (y)485,08 x (z)461 mm

Materials: filaments 1,75mm de diàmetre: PLA, fusta, bronze, coure i filaflex

Extrusor: disseny propi amb Double Drive Gear, ajust de tracció i guiat de filament per a màxima compatibilitat amb filaments flexibles viagra kaufen online. Boca de 0,4 mm

 

 

Centre de Recursos per a Joves: en aquest centre comptem amb la Sigma

 

BCN3DSigma_mainLa BCN3D Sigma és una impressora 3D que disposa de dos extrusors totalment independents que li permeten treballar d’una manera senzilla i eficaç.

Incorpora la tercera generació del BCNozzle, 1 hotend totalment metàl·lic, que permet assolir temperatures de 315ºC.

Amb la seva gran àrea d’impressió DIN-A4 calefactada fins a 110ºC, la seva alçada mínima de capa d’50μm i el seu xassís d’alumini, la BCN3D Sigma aconseguirà imprimir totes aquelles peces que et proposis amb un altíssim nivell de detall.

El sistema de extrusors independents permet la fabricació de peces multimateriales o multicolors. Gràcies a aquest mecanisme podem combinar les característiques dels filaments i obtenir peces de gran detall i complexitat.

Podràs imprimir qualsevol peça a què puguis dissenyar, gràcies a la llibertat geomètrica que aporta el sistema de doble extrusor independent. Els teus creacions en un format més gràcies al volum d’impressió 210x297x210mm de la BCN3D Sigma.

La BCN3D Sigma funciona amb el BCN3D Nozzle v3, 1 Hotend totalment metàl·lic capaç de suportar altes temperatures (fins a 280 ° C) durant hores, gràcies a la seva robustesa. El filtre estàndard és de 0,4 mm podent treballar a una alçada de capa mínima de 50 micres.

De cara al proper mes d’abril de 2016 es programaran tallers per fer anar aquestes impressores. Esteu atents al web

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *